Kastaniehuset
 

Hverdagen

Vores musikhytte bliver brugt både i hverdagen samt til traditioner.

De fleste dage i året hedder hverdag. Børnene leger i større eller mindre grupper på legepladsen eller inde. De spiller spil, udfolder sig kreativt, får læst historie, synger, sidder til bords og spiser, hjælper med praktiske opgaver o.s.v.

Hver stue har en turdag, hvor børnene hver uge kommer ud af huset. Nogle dage er det alle børn sammen og andre dage er børnene delt i mindre grupper eller på tværs af stuerne.

Hver mandag har vi morgensang for hele huset, og fredag holder vi fredagshygge med masser af musik i kælderen.

Hver stue holder også maddage en gang om måneden.

Vinter:

Hvor meget foregår inde, bruger børnene næsten dagligt saks, lim og farver. Børnene boltrer sig i sneen og tager nogle kælketure på vores bakke.

Forår:

Flyverdragterne bliver hængt væk, og alle nyder at kunne bevæge sig mere frit. Det er også nu vi nyder skovturene, og kan begynde at tage madpakkerne med. Naturen skifter gradvis farve, og det hele spirer.

Sommer:

I løbet af sommeren må vi sige farvel til de "store" børn. Det er altid lidt vemodigt. Børnene tager på sommerferie, og børnehaven er til tider meget stille. Vi nyder disse stunder, som giver mulighed for tættere kontakt med børnene. Der opstår mange ny venskaber, da legene foregår udendørs på tværs af stuerne. Vi går på Lillestranden og nyder det gode vejr.

Efterår:

Hele året rundt er børnene med i skoven og på Lillestranden, så de oplever hvordan den forandrer sig. I efteråret vælter børnene sig i de store mængder af nedfaldne blade og lommerne fyldes med bog og kastanier. Børnene finder brombær og hyldebær.